Jump to content


Announcement: MALI OGLASI - OBAVEZNO PROČITAJ PRE POSTOVANJA !!!


Posted by sale_


sale_

    Administrator

  • Administrators
  • 10,951 posts
  • LocationPancevo
Ovaj pravilnik je dopuna glavnog pravilnika kojeg možete naći/pročitati ovde. Svako kršenje bilo kog pravilnika biće sankcionisano adekvatnom kaznom od strane moderatora.

Lični oglasi članova foruma - Mali oglasi su namenjeni privatnim oglasima članova foruma, kada neko prodaje svoj računar ili neku komponentu (ili više njih) - baš kao i u novinama. Nikakve firme ili druge vrste komercijale. Takođe nije dozvoljeno postavljati oglase za "ortake", komšije, rodbinu i druge poznanike.Transakcija je relacija između prodavca i kupca. KGB ne odgovara ukoliko je oprema neispravna, ne odgovara opisu u oglasu, ako se prodavac/kupac ne javlja i slično.

Opisi proizvoda i format oglasa - U oglasima su dozvoljeni atačmenti, ali samo ako su u vezi ponuđene/tražene opreme - npr. slike proizvoda, potpuna specifikacija, uputstvo za korišćenje i slično. Ukoliko se uz oglas okače stvari kao što su cenovnici, reklame i slično, oglas će biti obrisan. Nemojte praviti cirkus sa hvalospevima opreme, raznim dodacima u naslovu (van predloženog), crtice, uzvičnici, kao ni preterivanjem u veličini, boji i formatu (dela) poruke, x.99 cenama i slično.

Ostavite kontakt, označite lokaciju ako je specifična - U oglasima diskusije nisu dozvoljene i zbog toga nije moguće u okviru foruma odgovarati na tuđi oglas. Zbog toga je potrebno da osoba koja postavlja oglas naglasi preferirani vid kontakta (mail, telefon, PM itd). Preporuka: ukoliko želite da naglasite lokaciju ili ograničite oblast u koju ste spremni opremu da pošaljete, stavite u naslov oglasa oznaku mesta (kao na auto tablicama) - [BG], [NS], [NI], [SU] itd. Ukoliko ne navedete takav info, znači da ste spremni da kupite ili prodate bilo kome i bilo gde.

Komentarisanje nije dozvoljeno - Komentarisanje nije dozvoljeno regularnim članovima foruma, sve što imate da pitate, da se dogovorite i slično, obavljajte preko PM. Moderatori mogu u svakom trenutku pisati komentare, ako procene da za to ima potrebe.

Nelegalni sadržaji u oglasima - Prodaja i poklanjanje nelegalnih sadržaja tj. piratskih igrica programa i sličnog nije dozovoljeno, nebitno kako ih nazovete u oglasu. Takođe, nemojte nuditi piratski materijal kad prodajete HDD, dakle bez poruka tipa: Prodajem hdd xxxGB uz njega ide gomila divx filmova, muzika itd.

Još jedna veoma bitna stvar kada kreirate lični oglas,

Obavezno u naslovu napišite šta je, odnosno kakav proizvod/komponenta je u pitanju.

Primer kako to MORA da izgleda ("[]" su obavezne radi preglednosti samog oglasa i potražnje za istim):

Spoiler