Jump to content

Photo

Automobili - Šta kupiti ?

• Please log in to reply
126 replies to this topic

#81 NikSHaaa

NikSHaaa

KGB Master Sergeant

• CS KZ Admins
  • 1,290 posts

Posted 20 January 2012 - 07:34 AM

Na raspolaganju
Renault Laguna, Fiat Stilo, Opel Astra G, Land Rover Freelander, Golf 4...
sta mislite, sta je najbolje od ovih, ili mozda imate neku bolju opciju do 4 k.

Edited by NikSHaaa, 20 January 2012 - 07:34 AM.

• 0

#82 PRESSING

PRESSING

KGB First Sergeant

• Members
  • 1,690 posts
  • LocationNis

Posted 20 January 2012 - 12:46 PM

Laguna:

Pazi ovako , što se lagune tiče lupam veliki servis na 100.000 km podrazumeva zamenu seta zupčastog kaiša (kaiš, španer i roler), zamenu pk kaiša, proveru vodene pumpe (ako je ispravna ne treba je menjati), proveru zatezača i rolera pk kaiša (takođe zamena po potrebi). Plus zamena ulja filtera i jos nesto , moraces da izdvojiš 30.000 dinara...Plus što ta vodena pumpa ume da stvara jako velike probleme zimi , pa ne daj Bože u nekom nezgodnom trenutku da se pokvari , moraćeš da izdvojiš još stotinak evra...
Bez obzira što si je zamenio prilikom velikog servisa... Ujedno ako uzimaš dizel motor obrati pažnju na turbinu, jer nije redak slučaj otkaza iste.Obrati pažnju i na interkuler,od elektronike proveri podizače prozora, merače pritiska u gumama i ono najskuplje ispravnost ključ kartice, što je i najveća boljka.Hmm, možeš da proveriš i trap Lagune, podložan je bržem habanju od ostalih francuza...

Fiat stilo:
Fiat stilo kao auto, ne znam meni se ne svidja uopšte, liči mi na konzervu...
Ali je veoma jeftin za održavanje, 100 evra u vrh glave, za sve gore navedeno..
Menjači im veoma brzo stradaju,zatim dihtunzi glave su takodje veći problem ako se rashladna tečnost ne menja redovno, pa ume voda da ulazi u kabinu itd...I nikako popravke ne vršiti u ovlašćenom servisu.Imaš da platiš boga oca...

Opel astra:
Moraću da pitam druga kako stoje stvari pošto je on vozio duže vreme, pa ću da ti napisem...
Jedne prilike me vozio, nije nesto brzo , 120km/h ali brate kao da je vozio 200 km/h
Nestabilan je dosta, e sad postoje milion stvari koji mogu biti uzrok ... pocev od pneumatika , preko amotrizera gibnjeva itd..

Edited by PreSSinG, 20 January 2012 - 01:13 PM.

• 0
CPU: Intel® Core™2 Duo CPU E4600
Graphics: NVidia GeForce 8500 GT
Memory RAM: 2gb DDR2
Mouse: Logitech mx518
Printers: EPSON P50 ,HP LaserJet 1018, HP Photosmart Pro B9180, HP Designjet 500 , HP LaserJet 5200 (A3)

#83 PRESSING

PRESSING

KGB First Sergeant

• Members
  • 1,690 posts
  • LocationNis

Posted 20 January 2012 - 01:30 PM

Golf 4:
Hm , ja gotivim taj autic , ali iskreno :D
Još ako nadjes 1.9 tdi 131ks ...
Pazi, motor i menjač su sjajno upereni motor ima oko 315-320 Nm, iz 1600-1700 vec izvlaci max snage,uz potrošnju čini mi se oko 7 litra...Malo klimica i start/stop režim zato i troši 7, inače mislim da ume i manje.
Vrlo retko se javlja da kodira,trapovi , stabilnost, sve je to savrseno.U krivinama se ponaša dobro, šta znam, relativno je tih, moguće je malo lupkanje pri neravninama ali bože moj...nije to limuzina...
Mene je drug vozio 240 max... = )
Msm da je redovan servis oko 15.000 dinara, što je previše :( (ulje, filteri i još nešto..)

Land Rover Freelander , e o tome ne mogu reč jednu da ti kažem, ne znam ništa , ama baš ništa.

Edited by PreSSinG, 20 January 2012 - 03:40 PM.

• 0
Printers: EPSON P50 ,HP LaserJet 1018, HP Photosmart Pro B9180, HP Designjet 500 , HP LaserJet 5200 (A3)

#84 NikSHaaa

NikSHaaa

KGB Master Sergeant

• CS KZ Admins
  • 1,290 posts

Posted 21 January 2012 - 11:34 AM

Hvala
  • 0

#85 hattala

hattala

KGB Sergeant

• Members
  • 252 posts

Posted 11 April 2012 - 11:55 AM

Ljudi imam na raspolaganju 3000e, i mesec dana fore da gledam i trazim neki auto, pa bih voleo da cujem preporuke... ja sam se zagledao za alfu 147, ali bih voleo da cujem vase savete/predloge
  • 0

#86 PRESSING

PRESSING

KGB First Sergeant

• Members
  • 1,690 posts
  • LocationNis

Posted 11 April 2012 - 01:07 PM

Ja sam prvi put vozio alfu kada sam bio sedmi razred, ili mozda malo stariji, ne secam se tacno datuma. Zapravo caletov prijatelj dosao iz Jagodine,zapili se , i nestalo cigara.Ko ce da ide, oni svi mortus , kasno u noc, i pustise mene ali uz pratnju tog lika.Kaze slobodno ga probaj, daj mu gas, covece ,opasna masina, realno. Nisam siguran koji je model bio ali mislim da je bio 156 gt.
Ono sto mi se nije svidelo jeste to sto je previse kruta, tvrda.(sportsko oslanjanje) , i veliki potrosac.
Bolje se ti dobro raspitaj, ujedno da li je sklona habanju, (motora,transimisije,sasije) i koliki je potrosac.
Cena odrzavanja, sto malog sto velikog servisa.
Pa nam se javi.

Jos nesto, napisi kakav automobil volis, nesto opsirnije, a ne samo imam budzet 3.000 evra i zeleo bih da kupim neki auto, ne ide to tako.
  • 0

#87 hattala

hattala

KGB Sergeant

• Members
  • 252 posts

Posted 11 April 2012 - 01:47 PM

Ma nemam nesto odredjeno, polozio sam prosle godine, do sad sam vozio punta na polaganju i par puta opel astru, tako da se ne razumem mnogo, inace volim tako manje automobile
  • 0

#88 nikes

nikes

KGB Sergeant

• Members
  • 409 posts

Posted 11 April 2012 - 01:59 PM

renualt : clio, megan
peugeot: 206,207,307(nissam siguran da ima 307 za 3k jevreja)
fiat: punto,stilo
vw: polo,golf 4, neki stariji pasat
zastava : 10

to je to do 3k...gledaj da uzmes auto koji najmanje trosi...jer vidis i sam da je gorivo otislo gore...ili ugradi plin..
  • 0

#89 hattala

hattala

KGB Sergeant

• Members
  • 252 posts

Posted 11 April 2012 - 02:03 PM

nisam video za 3k nijednog megana, pasata, golfa 4, 307 po oglasima, videcu da odem ovako do neke pijace da vidim sta imaju da ponude
inace od ovih sto si ponudio pa mozda bi stilo prosao
  • 0

#90 nikes

nikes

KGB Sergeant

• Members
  • 409 posts

Posted 11 April 2012 - 02:15 PM

imas clio ja mislim...koji je super auto...mala potrosnja...pouzdan...sve u svemu fin autic...
  • 0

#91 nikes

nikes

KGB Sergeant

• Members
  • 409 posts

Posted 11 April 2012 - 02:17 PM

zaboravio sam da ti kazem da imas i ford focus 2001, 2002 godiste ili fiestu 2002 do 2004 godista
  • 0

#92 Cutura

Cutura

Veciti gubitnik:(

• Members
  • 1,342 posts
  • LocationNovi Sad

Posted 11 April 2012 - 07:59 PM

zaboravi zastavu 10 u startu (punta takodje) i uopsteno fiat-ova vozila,ako ti je frka gorivo uzmi dizela al moj savet da se ipak opredelis za benzinca (manje kesa za odrzavanje,mozes vecinu stvari i sam da menjas).

Gledaj nesto od sledecih modela:

Ford focus-fiesta (malo su skuplji delovi al su vozila pouzdana).
Citroen c3,xsara. (radio sam neko vreme u ovlacenom citroen servisu,xsara je jedan od najboljih modela).
Seat ibiza (vw motor,karoserija malo losija al bitan ti je motor a pritom je i dosta solidan izgled ovih novijih a moze se naci za tu lovu).

ispod 150k km,2000god+,ispod 2000ccm?!

Nemas potrebe da se bojis velikih auta,sve je tu u principu isto,brzo se prilagodjavas svakom autu...

ps: jos jedan savet,gledaj da uzmes od fizickih lica,nemoj da gledas po placevima,svasta se radi od skidanja km itd...inace sam mehanicar pa sam malo vise upoznat sa vozilima.Pozdrav i srecna kupovina;)
  • 0

#93 hattala

hattala

KGB Sergeant

• Members
  • 252 posts

Posted 11 April 2012 - 08:10 PM

hvala brate puno na savetu, moram dobro da se raspitam i da pazim nema zezanja ipak to za mene nisu male pare, a i prvi put cu imati svoja kola, i verovatno cu ih voziti duze vreme
  • 0

#94 PRESSING

PRESSING

KGB First Sergeant

• Members
  • 1,690 posts
  • LocationNis

Posted 11 April 2012 - 10:08 PM

Tesko da ce naci nesto ispod 150k km.
Uzmimo u obzir , budzet. Za 3k evra, tesko da ce naci neko vozilo 04'-05'.
'02 maks,automobil je star 10 godina, kakva god baba da ga je vozila on sigurno ima 150k km predjenih, sve sto se prikaze manje ,tu nesto nije u redu.Pre bih voleo da vidim realnu km , pa bila ona i 200k , no da vidim 90k km...
Zatim,reci nam ,koliko para je odrzavanje citroena?(veliki i mali servis!?) Ne bih ja kupio tog francuza pa da mi platis. Obicnu sijalicu na faru ne mozes da zamenis a da pritom ne odes u nekom servisu.Plus, sto je lik polozio prosle godine, sklon je dokazivanju, brza voznja, prenos brzine iz vece u manju, pa pun gas, saltanje i te "rabote", na kraju ce skupo da ga gosta.
(reci nam cenu zamene set kvacila ?)
Lako je ljudi , kupiti automobil, ali pre svega treba dobro razmisliti i staviti na papir.Troskovi odrzavanja vozila.potrosnja goriva, sklonost habanju i jos puno toga.
Dalje , treba isto voditi racuna o pouzdanosti vozila, prohodnosti.

Sto se xare tice , sutra cu do komsije da svratim i pitam, lik je nase godiste, dobio je za 18. Informacije iz prve ruke.
Seat ibiza, imao sam prilike da se vozim , ali ona starija , '96 godiste, fin automobil. Po recima vlasnika tog automobila,previse tvrdo oslanjanje , i nije za neka bas duza putovanja.
O odrzavanju vozila i cene servisa , ne mogu ti bas nista reci. Jedino ako se odlucis za taj automobil, da pozovem lika i da popricam sa njim.
No, u pravu si cutura, Ibiza je radjena na platfomi VW Polo-a, a ne bi me cudilo da su i golf i polo radjeni na istoj pltformi, ali u to nisam sto posto siguran.

ps. nastavicu kasnije, poz
  • 0

#95 PRESSING

PRESSING

KGB First Sergeant

• Members
  • 1,690 posts
  • LocationNis

Posted 11 April 2012 - 10:18 PM

renualt : clio, megan
peugeot: 206,207,307(nissam siguran da ima 307 za 3k jevreja)

fiat: punto,stilo
vw: polo,golf 4, neki stariji pasat
zastava : 10

to je to do 3k...gledaj da uzmes auto koji najmanje trosi...jer vidis i sam da je gorivo otislo gore...ili ugradi plin..

• 0

#96 hattala

hattala

KGB Sergeant

• Members
  • 252 posts

Posted 11 April 2012 - 11:24 PM

sklon je dokazivanju, brza voznja, prenos brzine iz vece u manju, pa pun gas, saltanje i te "rabote", na kraju ce skupo da ga gosta.

samo ovo da napomenem, ne volim brzu voznju, kola me nisu nikad mnogo zanimala ali eto sad kad mogu da ih imam sto da ne, nisam u ovom fazonu iz tvoje recenice, hvala na savetima i vremenu ali moram to da ti napomenem
  • 0

#97 p@jseR

p@jseR

KGB Master Sergeant

• CS Alfa Admins
  • 1,097 posts
  • LocationValjevo

Posted 12 April 2012 - 04:44 AM

Samo 200 iz mesta :D. Narod masovno izbegava kupovinu Golfa 4 jer ga nenormalno kradu. Ima li veze izbeci mnogo dobar automobil iz takvog razloga?
  • 0
Serbon

#98 nikes

nikes

KGB Sergeant

• Members
  • 409 posts

Posted 12 April 2012 - 03:36 PM

pa gde zivi...ako ima garazu u dvoristu kako mogu da mu ukradu? a kad ides na posao ostavi auto kod policijske stanice pa pesaci do posla xD...ne brini se nece ti ukrasti...kupi ga slobodnoo...mada clio ti je moja topla preporuka ako nemozes da prekoracis budzet...obicno se krecu od 2500 do 3200 evra polovni 2002- 2004 godiste..
  • 0

#99 hattala

hattala

KGB Sergeant

• Members
  • 252 posts

Posted 13 April 2012 - 01:23 AM

jel znate otprilike koliko kosta da se auto prevede
  • 0

#100 p@jseR

p@jseR

KGB Master Sergeant

• CS Alfa Admins
  • 1,097 posts
  • LocationValjevo

Posted 13 April 2012 - 06:31 AM

pa gde zivi...ako ima garazu u dvoristu kako mogu da mu ukradu? a kad ides na posao ostavi auto kod policijske stanice pa pesaci do posla xD...ne brini se nece ti ukrasti...kupi ga slobodnoo...mada clio ti je moja topla preporuka ako nemozes da prekoracis budzet...obicno se krecu od 2500 do 3200 evra polovni 2002- 2004 godiste..

Pevao sam svadbu proslo leto u jednom restoranu i u sred dana su jednom gostu ugrali cetvorku sa parkinga restorana.
Ja treba drugi auto da kupim uskoro zato sam se ukljucio u temu. A golf 4 mi je najveci favorit. Volim VW zbog kvaliteta i svega pozitivnog ostalog.
  • 0
Serbon