Jump to content


Photo

Mac on PC


  • Please log in to reply
29 replies to this topic

#1 Red

Red

    KGB Sergeant

  • Members
  • 335 posts
  • LocationZabjelo, Podgorica

Posted 06 May 2011 - 01:28 PM

Zanima me jel ko dizao MAC OS na pcu i kakvi su vam utisci pošto sam odlučio da se prebačim na Mac-a zbog posla...
  • 0
I've lived in darkness a long time, over the years my eyes adjusted until the dark became my world and i could see.

#2 IvaNftw

IvaNftw

    KGB alfa admin

  • Global Moderators
  • 2,287 posts
  • Locationtri lepe

Posted 06 May 2011 - 01:45 PM

Jesam ja,utisci odlicni. Mada iskreno mane-vise,istu k. :) Jedino me je interesovalo kako radi,i ima li neke razlike :)
Napisi koju konf imas. Takodje overi insanelymac,tonymac,osx86 project :D
  • 0

#3 Red

Red

    KGB Sergeant

  • Members
  • 335 posts
  • LocationZabjelo, Podgorica

Posted 06 May 2011 - 04:22 PM

Ova sad moja nije intel pa ne može na nju, ali planiram da uzmem nešto skromno do 400 evra (i5 i 6gb rama).
  • 0
I've lived in darkness a long time, over the years my eyes adjusted until the dark became my world and i could see.

#4 webmaster

webmaster

    Administrator

  • Administrators
  • 2,456 posts
  • LocationBeograd, Brace Jerkovic

Posted 06 May 2011 - 04:50 PM

Koji je to posao zbog kojeg ti treba OS X?
  • 0

#5 Red

Red

    KGB Sergeant

  • Members
  • 335 posts
  • LocationZabjelo, Podgorica

Posted 06 May 2011 - 05:06 PM

Fotografija, doduše planiram malo i sa filmom da se sigram kad uzmem 5d MK2 a njegov format je .mov i samim tim favorizuje OS X jer neću morati da ga prebacujem u AVI da bih mogao sa njim da radim.
  • 0
I've lived in darkness a long time, over the years my eyes adjusted until the dark became my world and i could see.

#6 biohazard_

biohazard_

    @#kgb-hq

  • Banned
  • 1,882 posts
  • LocationBeograd

Posted 06 May 2011 - 06:01 PM

Koliko se secam iz doba kada sam se lozio da nabacim OSX na komp (na kraju sam odustao), krv ces propisati dok ga ne namestis.
Srecno, u svakom slucaju.
  • 0
[22:46:55] <@aleksandar_> Zar prota nije zavrsio ekonomsku?
[22:46:58] <@arijon_> pda
[22:47:00] <@aleksandar_> A rekao si da je pametan, fu!

#7 webmaster

webmaster

    Administrator

  • Administrators
  • 2,456 posts
  • LocationBeograd, Brace Jerkovic

Posted 06 May 2011 - 07:04 PM

Mozes i sad da dignes OS X preko VMWare.

Cisto da vidis kako ce da radi, da naucis kako se podesava itd. Radi i na AMD.
  • 0

#8 biohazard_

biohazard_

    @#kgb-hq

  • Banned
  • 1,882 posts
  • LocationBeograd

Posted 06 May 2011 - 07:15 PM

Kol'ko znam, cak i za to treba da se ubijes od podesavanja - ne radi tek tako poput (ostalih) linuksa i windowsa.
  • 0
[22:46:55] <@aleksandar_> Zar prota nije zavrsio ekonomsku?
[22:46:58] <@arijon_> pda
[22:47:00] <@aleksandar_> A rekao si da je pametan, fu!

#9 Red

Red

    KGB Sergeant

  • Members
  • 335 posts
  • LocationZabjelo, Podgorica

Posted 06 May 2011 - 07:34 PM

Sad mi je računar slab da bih se igrao dizanjem virtuelnog operativnog sistema, a podešavanje neće biti problem, proučiću šta mi treba dok ne sastavim kućište a i par prijatelja ima Mekove pa će mi pomagati.
  • 0
I've lived in darkness a long time, over the years my eyes adjusted until the dark became my world and i could see.

#10 webmaster

webmaster

    Administrator

  • Administrators
  • 2,456 posts
  • LocationBeograd, Brace Jerkovic

Posted 07 May 2011 - 12:08 AM

Znam da je AyS dizao OS X preko VM Ware, mozes njega da pitas ako zapnes negde.
  • 0

#11 IvaNftw

IvaNftw

    KGB alfa admin

  • Global Moderators
  • 2,287 posts
  • Locationtri lepe

Posted 07 May 2011 - 10:00 AM

a taj je pitao mene :D I opet to nije to,jer u virtuelnoj masini ne mozete da iskoristite pun potencijal graficke,memorije i procesora. Traljavo i sporo radi (ali ipak radi).
Imas gotove vm ware image za amd/intel 10.6.x,ako te ne mrzi probaj ;)

A ako zelis dual boot,najbolje da uzmes neku GA plocu (p35/p45/x38/x48/p55/x58 a uskoro i sandy),intel proc,nv 9*** (od 9400gs do 9800gtx) ili ati 5*** seriju. imaju modovani biosi, uz koje ide retail mac instalacija bez problema ;)

Edited by IvaNftw, 07 May 2011 - 10:14 AM.

  • 0

#12 Red

Red

    KGB Sergeant

  • Members
  • 335 posts
  • LocationZabjelo, Podgorica

Posted 08 May 2011 - 08:55 PM

Evo sad sam krenuo sa instalacijom na P5KPL za sad dobro ide :)
  • 0
I've lived in darkness a long time, over the years my eyes adjusted until the dark became my world and i could see.

#13 IvaNftw

IvaNftw

    KGB alfa admin

  • Global Moderators
  • 2,287 posts
  • Locationtri lepe

Posted 08 May 2011 - 08:58 PM

preko VMware?
  • 0

#14 Red

Red

    KGB Sergeant

  • Members
  • 335 posts
  • LocationZabjelo, Podgorica

Posted 08 May 2011 - 09:16 PM

Preko iDeneba
http://wiki.osx86pro...DualBoot_10.5.2
  • 0
I've lived in darkness a long time, over the years my eyes adjusted until the dark became my world and i could see.

#15 IvaNftw

IvaNftw

    KGB alfa admin

  • Global Moderators
  • 2,287 posts
  • Locationtri lepe

Posted 08 May 2011 - 09:48 PM

sta preko ideneba? Ideneb je distro,kao iatkos i ostali hackintosi ;) Mada vidim da je dualboot ;) Ok,javi dokle si stigao? :P
  • 0

#16 Red

Red

    KGB Sergeant

  • Members
  • 335 posts
  • LocationZabjelo, Podgorica

Posted 08 May 2011 - 09:55 PM

Zaglavio sam na dijelu kad treba da butujem

otkucam -v, opalim enter i zaglavi na logou ljigavom evo pola sata guglam da vidim sta mu je
  • 0
I've lived in darkness a long time, over the years my eyes adjusted until the dark became my world and i could see.

#17 IvaNftw

IvaNftw

    KGB alfa admin

  • Global Moderators
  • 2,287 posts
  • Locationtri lepe

Posted 08 May 2011 - 09:59 PM

kucaj -x -v pa enter ;) I zapamti text (jos bolje slikaj mob) i daj ss,kad izadje kernel panic
  • 0

#18 Red

Red

    KGB Sergeant

  • Members
  • 335 posts
  • LocationZabjelo, Podgorica

Posted 08 May 2011 - 10:06 PM

waiting on <dict id="0"><key>i0ProviderClass</key><string id="1">I0Resources</string><key>i0resource Match</key><string id="2">boot-uuid-media</string><dict> eto teksta
  • 0
I've lived in darkness a long time, over the years my eyes adjusted until the dark became my world and i could see.

#19 IvaNftw

IvaNftw

    KGB alfa admin

  • Global Moderators
  • 2,287 posts
  • Locationtri lepe

Posted 08 May 2011 - 10:10 PM

jesi probao sa -x? I istu gresku javlja?
Sta si stiklirao u customize instalation? Tu si verovatno napravio gresku ;)
Takodje pozeljno i staviti AHCI u biosu (sada ti je verovatno ide)
  • 0

#20 Red

Red

    KGB Sergeant

  • Members
  • 335 posts
  • LocationZabjelo, Podgorica

Posted 08 May 2011 - 10:20 PM

Nemam customize instalation bios ne da da se mijenja AHCI mada ne bi trebalo da to ima veze jer stavljam na ATA HD

znaci odradio sam xp stavio particiju drugu na fat 32 sve je to u redu ali kad krenem sa instalacijom i otkucam -v dobijem onaj error, onda ugasih usb legacy posto to "pomaze" i onda mi se zaglavi na jabuci...

Edited by Red, 08 May 2011 - 10:24 PM.

  • 0
I've lived in darkness a long time, over the years my eyes adjusted until the dark became my world and i could see.