Jump to content

Photo

KK Crvena Zvezda

• Please log in to reply
49 replies to this topic

#1 CREEEPZOR

CREEEPZOR

I'm ALEKSANDAR, bitch

• Moderators Help
  • 3,064 posts
  • LocationBar

Posted 18 November 2011 - 12:36 AM

Crvenazvezda

Posted Image

Spoiler

Spoiler

Edited by CREEEPZOR, 18 November 2011 - 12:36 AM.

• 0
Komp bez PES-a, k'o sarma bez mesa! PES 2012

#2 no name

no name

KGB Warrant Officer

• Members
  • 2,694 posts

Posted 18 November 2011 - 09:38 PM

Pa da krenemo :)

Posted Image

Субота, 19.11.2011. у 17ч, хала "Пионир", Београд !

Posted Image

• 1

#3 no name

no name

KGB Warrant Officer

• Members
  • 2,694 posts

Posted 19 November 2011 - 11:34 PM

Posted Image

Košarkaši Crvene zvezde su poraženi od Radničkog u 8. kolu ABA Lige rezultatom 79:84 (24:27, 23:15, 17:20, 15:22). Naša ekipa je igrala dobro u talasima na ovom susretu, slično kao i gosti iz Kragujevca, međutim u odlučujućim trenucima kada je mogla da napravi razliku (više puta smo imali 5-9 poena prednosti) pravljene su velike greške koje je iskusnija ekipa Radničkog na kraju umela da iskoristi.

Podbacio je u potpunosti Adam Morison (4 poena, šut iz igre 9-1), koji se tek vration nakon preležanog virusa, dok je veoma loš bio i Petar Popović. Sa druge strane, kvalitetno su odigrali Milutinović (16 poena, 4 skoka), Lešić (14 poena, 5 skokova) i Subotić (14, 7 skoka, 2 as, 4 uk. l.), ali bi pre svega trebalo izdvojiti sjajno veče Bojana Popovića, makar kada je reč o asistencijama. Iskusni plej upisao je 11 poena i čak 10 asistencija, te je pokazao da se vraća u formu koja ga je ranije dovela do dresa reprezentacije Srbije.

Ipak, Popović nije bio najbolji asistent na utakmici, obzirom da je Stiven Marković upisao čak 14 uspešnih dodavanja, uz šest postignutih poena. Uz njega, poene u dresu gostiju lako su upisivali Amerikanci Skot (28) i Sajmon (18 poena), koji su nemilice zatrpavali naš koš.

U sledećem kolu Crvena zvezda gostuje Krki u Laškom.

@ Totalno razocarenje ove sezone sto se tice igre..

• 0

#4 CREEEPZOR

CREEEPZOR

I'm ALEKSANDAR, bitch

• Moderators Help
  • 3,064 posts
  • LocationBar

Posted 20 November 2011 - 10:14 AM

Koliko u pocetku bilo najava da cemo biti dobri , a sta je sad ... :/
  • 0

#5 no name

no name

KGB Warrant Officer

• Members
  • 2,694 posts

Posted 20 November 2011 - 12:57 PM

Koliko u pocetku bilo najava da cemo biti dobri , a sta je sad ... :/

Isao sam bio protiv Zlatoroga bese da ih gledam ma daj smesno je kako igraju, nedaj boze samo da nam dodje neki jaci tim ode 20,30 razlike :(
  • 0

#6 no name

no name

KGB Warrant Officer

• Members
  • 2,694 posts

Posted 25 November 2011 - 12:09 AM

Крка - Црвена звезда

Posted Image
Субота, 26.11.2011. у 18ч, хала "Леон Штукељ", Ново Место !

Bio bi red da napokon krenu da igraju kako treba!!!

• 0

#7 no name

no name

KGB Warrant Officer

• Members
  • 2,694 posts

Posted 09 December 2011 - 02:20 PM

KK Zvezda se pojačava

Američki košarkaš Omar Abdul Tomas jedan je od igrača koji su ponuđeni Crvenoj zvezdi.

Posted Image

Sportski direktor 'crveno-belih' Davor Ristović potvrdio je tu informaciju za B92.

On je još dodao da će stručni štab na čelu sa trenerom Svetislavom Pešićem doneti konačnu odluku o njegovom eventualnom angažovanju, kao i da je još nekoliko igrača ponuđeno Zvezdi.

Prepreka eventualnom transferu mogla bi da bude činjenica da je KS Italije suspendovao Tomasa zbog lažnog slovenačkog pasoša. Tomas je prošle sezone za italijanski Avelino imao prosečno 17.5 poena i 6 skokova, a ugovor sa Sijenom propao mu je zbog suspenzije. Visok je 196cm i ima 29 godina.

Amerikanac je samo jedan od nekoliko igrača koji su ponuđeni 'crveno-belima', a narednih dana biće doneta odluka hoće li i ko biti doveden.

b92

Edited by TonY_MontanA*, 09 December 2011 - 04:44 PM.

• 0

#8 CREEEPZOR

CREEEPZOR

I'm ALEKSANDAR, bitch

• Moderators Help
  • 3,064 posts
  • LocationBar

Posted 15 December 2011 - 07:29 PM

Tomas sa Zvezdinim šalom: Očekujte strast!

Posted Image

MVP prošlogodišnjeg italijanskog šampionata Omar Tomas doputovao je u Beograd. Amerikanac će braniti boje Crvene zvezde do kraja sezone, a debi u novom klubu imaće za deset dana u večitom derbiju, u 13. kolu ABA lige.

Tomasa je dočekao direktor crveno-belih Davor Ristović, a odmah po sletanju na aerodrom “Nikola Tesla” iskusni krilni igrač dobio je i prvi poklon – Zvezdin šal.

- Znam da je Crvena zvezda klub sa velikom tradicijom u kome su igrali sjajni igrači. Znam i da trenutno rezultati nisu najbolji, ali nadam se da ću moći da pomognem i da ćemo Zvezdu vratiti tamo gde bi trebalo da bude i gde je bila kroz istoriju. Znam da je trener legenda. Nažalost, ovaj tim se muči jer je veoma mlad. Verujem da će tu moja uloga biti najvažnija, da pomognem svojim iskustvom – u startu je Tomas prihvatio odgovornost.

Posted Image

Iskusno krilo jasno je stavilo do znanja šta navijači Zvezde mogu da očekuju od njega.

- Strast u igri. Čvrst sam igrač, nadam se da ću doneti nova uzbuđenja i da će navijači biti zadovoljni.

Tomas nestrpljivo čeka debi u novom dresu, a to će biti duel sa Partizanom.

- Od početka karijere igrao sam protiv velikih timova. Znam da će moja prva utakmica u Srbiji biti u „neprijateljskom“ okruženju – podvukao je Tomas.

sportal.rs

Edited by CREEEPZOR, 15 December 2011 - 08:08 PM.

• 0

#9 CREEEPZOR

CREEEPZOR

I'm ALEKSANDAR, bitch

• Moderators Help
  • 3,064 posts
  • LocationBar

Posted 16 December 2011 - 09:10 PM

ABA: Zvezda na krilima Popovića do treće pobede

Posted Image

Crvena zvezda je, konačno, stigla do treće pobede u regionalnoj ABA ligi. U "Pioniru" je savladan Široki, posle nepotrebno velike drame i veoma loše treće deonice momaka Svetislava Pešića. Imala je Zvezda odlične periode igre, ali su gostima u par minuta dozvolili da stigne prednost koja je građena gotovo 20 minuta. Ipak, koncentrisana igra u poslednjoj deonici donela je pobedu beogradskoj ekipi, rezultatom 83:72 (28:18, 19:21, 15:25, 21:8)

Crvena zvezda odlično je počela utakmicu, pa je Široki prvi put ubacio poene tek posle dva minuta. Crveno-beli su uglavnom bazirali napad na igri u reketu, pa su se tako istakli Petar Popović i Mile Ilić. Na suprotnij strani, ekipa Ivana Velića tražila je poene sa spoljnih pozicija, ali je dosta retko bila uspešna. Samo jedna izgubljena lopta, bolji skok i ozbiljna igra Zvezde bila je dovoljna da beogradska ekipa već posle deset minuta igre ode na +10.

I u drugoj četvrtini bilo je igračima Širokog potrebno više od dva minuta da postignu prve poene. A onda kada je sve išlo na stranu Zvezde, posle tri minuta igre u drugom delu, Bojan Popović je dobio četvrtu ličnu grešku i tako praktično skratio mogućnosti trenera Pešića na poziciji jedan. Ovaj deo meča obeležila je i tehnička greška gostujućeg trenera, zbog kritike upućene na račun svog plejmejkera. Igra se ubrzala i bilo je viđeno dosta grešaka na obe strane. Crvena zvezda je prikazala širok repertoar napada, pa su izabranici Svetislava Pešića zasipali koš Širokog i sa spoljnih pozicija. A onda je pred kraj druge četvrtine najavljen preokret, pošto je ekipa iz Bosne iz Širokog Brijega relativno lako došla do jednocifrenog minusa.

Početak drugog poluvremena doneo je potpuno drugačiju igru, pa su oba tima znatno ozbiljnije pristupila defanzivi. Ponovo je Zvezda uspela da dođe do ubedljivije prednosti, ali onda je došao neobjašnjiv pad u igri ekipe trenera Pešića. Smušenost u napadu, nedopustivo loše pokrivanje reketa i gosti su serijom od 18:3 stigli u vođstvo, te odluku o konačnom pobedniku ostavili za poslednjih 10 minuta.

Poslednji kvartal još jednom je u prvi plan izbacio odbrane oba tima. Do pet minuta pred kraj gledali smo rezultatsku klackalicu, odličnu podršku sa tribina i borbu Petra Popovića sa ekipom Širokog. Kako se bližio kraj, šut za tri poena je počeo da izdaje ekipu iz Bosne i Hercegovine, pa je sve ostalo na crveno-beliom timu. A onda se na dva minuta do kraja Milutinović pridružio Popoviću i trojkom uz dodatno bacanje otvorio Zvezdi put do pobede. Gostujući tim se praktično predao i crveno-beli su do završetka meča otišli na 83:72.

Najbolji igrač na meču bio je Petar Popović, koji je sa 23 poena, 14 skokova i jednom asistencijom definitivno zaslužio epitet igrača utakmice. Na suprotnoj strani Pilepić je bio najefikasniji sa 18 poena.

ABA liga, 12. kolo

Crvena zvezda – Široki 83:72

Subota

Budućnost – Zlatorog 17:00
Cedevita – Partizan 19:00
Makabi – Helios 18:00
Radnički – Krka 18:00

Nedelja

Olimpija – Hemofarm 18:00
Zagreb – Cibona 17:30

sportal.rs
  • 0

#10 CREEEPZOR

CREEEPZOR

I'm ALEKSANDAR, bitch

• Moderators Help
  • 3,064 posts
  • LocationBar

Posted 08 February 2012 - 04:06 PM

Pešić: Vreme je za popravni u Zagrebu

Posted Image

Košarkaši Crvene zvezde imaće priliku da u Zagrebu dođe do osme pobede u regionalnoj ligi. Crveno-beli će u zaostaloj utakmici 17. kola ABA lige gostovati Cedeviti koja je znatno bolje plasirana na tabeli. Ekspedicija iz Beograda doputovala je u glavni grad Hrvatske bez većih problema pošto je u celom regionu sneg stvarao velike probleme.

- Posle Makabija, Cedevita svakako ima tim sa najzvučnijim imenima. To je ekipa koja je pravljena za vrhunski rezultat. Sastavljena je od izvanrednih Amerikanaca, koji su na svojim pozicijama možda i najbolji u ligi, a ne treba zaboraviti veoma iskusne i prekaljene igrače poput Smodiša i Bagarića i još nekolicinu hrvatskih reprezentativaca - rekao je trener Crvene zvezde Svetislav Pešić svestan težine zadatka jer je njegov tim poražen na prethodna dva gostovanja u Zagrebu.

- Nema sumnje da nas čeka veoma težak protivnik, ali to nam predstavlja dodatni izazov. Protiv Cibone i Zagreba nismo igrali dobro, zato je ovo dobra šansa da to bacimo u zaborav i da se zagrebačkoj publici prikažemo u boljem izdanju. Pokušaćemo da meč uvedemo u neizvesnu završnicu kao što je to bio slučaj u Beogradu, kada smo tesno izgubili poenom razlike i da u tome tražimo našu šansu. U ovom trenutku ne razmišljamo o pobedi i porazu već samo o tome da odigramo dobru utakmicu. Želimo da se što bolje pripremimo za duel sa Heliosom pošto će nam to biti prvi meč kod kuće posle mesec dana. Sada nam je u mislima samo Cedevita za koju smo maksimalno koncetrisani - zaključio je Pešić.

Cedevita je u prvom meču ove sezone u "Pioniru" pobedila sa 91:90, trojkama Marka Cara i Matijaža Smodiša u finišu meča.

ABA liga, 17. kolo

Cedevita - Crvena zvezda (20:00)

Ranije odigrano:

Zagreb - Olimpija 74:78 (posle produžetka)
Radnički - Hemofarm 94:74
Makabi - Široki 84:69
Krka - Partizan mt:s 70:79
Helios - Budućnost 60:81
Cibona - Zlatorog 80:44

TABELA: Makabi 18-1, Cedevita 14-4, Partizan mt:s 13-6, Budućnost 13-6, Olimpija 11-8, Široki 10-9, Zagreb 10-9, Radnički 9-10, Cibona 10-9, Crvena zvezda 7-11, Hemofarm 5-13, Helios 5-14, Krka 4-15, Zlatorog 2-17.

sportal.rs
  • 0

#11 CREEEPZOR

CREEEPZOR

I'm ALEKSANDAR, bitch

• Moderators Help
  • 3,064 posts
  • LocationBar

Posted 04 March 2012 - 12:38 AM

ABA: Zvezdi dovoljno deset minuta protiv Krke (VIDEO)

Posted Image

Košarkašima Crvene zvezde bilo je dovoljno jedna kvalitetno odigrana četvrtina da slome otopr solidne Krke i zabeleže desetu pobedu u regionalnom takmičenju - 82:78 (16:21, 19:17, 25:21, 22:19). Svetislav Pešić je sa pravom pozivao na oprez njegove igrače pred dolazak Slovenaca, koji su bili u konstatnom vođstvu u prvom delu igre u hali "Pionir", u jednom trenutku i sa deset poena prednosti (31:21). Ipak, probuđeni domaći tim je u nastavku meča, naročito u poslednjoj deonici deklasirao goste i raznovrsnim rešenjima u napadu, te čvrstom odbranom, lako stekao dvocifrenu razliku koju igrači Krke više nisu bili u stanju da isprate. "Kucanjem" Andreje Milutinovića četiri minuta pre kraja Zvezda je stekla maksmialnih 13 poena prednosti (76:63). Ipak, ista kao da je uljuljkala domaći tim, pa su Slovenci uspeli da uzvrate, prepolove prednost, ali ne i da ugroze pobedu Beograđana.

Posted Image

U periodu dominacije ekipe iz Novog Mesta, dakle u prvom poluvremenu, Bojan Popović je Zvezdu održavao "u igri". Iskusni plej domaćeg tima je u prvih 20 minuta postigao 11 poena i bio najzaslužniji što gosti nisu sa većom razlikom otišli na veliki odmor. Popović je inicirao seriju crveno-belih 8:0 sa pet poena i jednom trojkom za "prilazak" Zvezde na 29:31, a doneo je i prvo izjednačenje sa linije slobodnih bacanja - 35:35.

U nastavku meča u ekipi Svetislava Pešića bilo je više za igru raspoloženih igrača. Petar Popović i Sava Lešić su dominirali pod oba koša, a meč su završili sa po 16 poena. Startni centar Zvezde je "upisao" i devet skokova, dok je Lešić imao jednu manje uhvaćenu loptu.

Zvezda je meč definitivno prelomila na prelazu iz treće u poslednju deonicu. Trojkama upravo Lešića i Nemanje Nedovića Beograđani su stekli prvo vođstvo (63:59) još od početnih 3:0, koje su konstantno uvećavali u narednih nekoliko minuta. Serijom 9:0 crveno-beli su preuzeli potpunu rezultatsku kontrolu, a prvu dvocifrenu prednost ostvarili su posle poena Petra Popovića (72:61). Efektno zakucavanje Milutinovića za 76:63 označilo je i kraj svake nade Slovenaca da se mogu vratiti u meč.

Posted Image

U redovima pobedničkog tima Bojan Popović je bio najefikasniji sa 19 poena, a Lešić i Popović su dodali po 16. Omar tomas je "upisao" osam, dok je Nedović bio solidan sa sedam poena.

Kod Krke, koja je u prvom delu sezone savladala crveno-bele, istakao se Zoran Dragić sa 19 koševa.

ABA liga, 22, kolo:

Subota:

Olimpija - Cibona 58:61
Zlatorog - Helios 67:73
Zagreb - Radnički 76:81
Crvena zvezda Diva - Krka 82:78
Cedevita - Makabi 77:83
Budućnost - Široki 68:61

Petak:

Hemofarm - Partizan mt:s 66:87

TABELA: Makabi 20-1, Cedevita 17-5, Partizan mt:s 16-6, Budućnost 15-6, Široki 13-10, Cibona 12-10, Zagreb 11-11, Olimpija 11-11, Radnički 11-11, Crvena zvezda Diva 10-13, Helios 6-16, Krka 5-17, Hemofarm 5-17, Zlatorog 2-20.

VISE INFORMACIJA
OVDE

sportal.rs
  • 0

#12 CREEEPZOR

CREEEPZOR

I'm ALEKSANDAR, bitch

• Moderators Help
  • 3,064 posts
  • LocationBar

Posted 11 March 2012 - 01:34 AM

ABA: Tomas "razdrmao" saigrače protiv blede Cibone (VIDEO)
  • 0

#13 gr1cko

gr1cko

KGB Sergeant

• Members
  • 315 posts
  • LocationGYM

Posted 13 May 2012 - 11:43 AM

Posted Image
Posted Image
Posted Image

MCZ intervju: Vuk Radivojević

Slobodan Nikolić, Predrag Bogosavljev, Dragiša Vučinić, Dragan Kapičić, Slobodan Janković, Nebojša Ilić, Zoran Slavnić, Stevan Karadžić, Aleksandar Trifunović, Vladimir Cvetković i sada – Vuk Radivojević. Zvezdin kapiten je protiv BKK Radničkog posta član 10 veličanstvenih, igrača sa najvećim brojem utakmica u crveno-belom dresu! Imali smo tu čast da razgovaramo sa Zvezdinom legendom i napravili smo ovaj intervju za koji mislimo da je vrlo interesantan i nadamo se da će se i vama svideti. Za čitaoce MCZ.net govori kapiten košarkaša Zvezde!

MCZ: Pre svega ono što se samo nameće, 288. utakmica u klubu – do kog mesta planiraš da ideš na top 10 listi igrača sa najviše utakmica u klubu?

Jurim do prvog (smeh). Osećam se stvarno predivno. Zaista velika čast, posebno kada se pogleda ko je sve na tom spisku. Jako lep osećaj.

MCZ: Kako teče oporavak?

Nadam se da je oporavak završen. Krenuo sam pre nekih 20 dana da igram. Dobio sam nezgodan udarac protiv Hemofarma, ali sada je sve u redu. Naravno, nisam kondiciono 100%, ali nadam se da ću uskoro biti. Treniram normalno sa ekipom i jedva čekam da zaigram ponovo.

MCZ:Nedavno smo u zanimljivom intervjuu Nemanje Nedovića za Mocartsport mogli da pročitamo koje on kompjuterske igrice voli. Da li ih ti igraš, možda?

Najviše volim da se igram sa ćerkicom (osmeh). Iskreno, retko igram igrice. Odigram PES kad imam vremena, a to je baš retko. Uglavnom je to na pripremama. Ali, eto, taj PES baš volim da igram.

MCZ: Naravno, šta očekuješ od tekuće sezone i da li ostaješ i naredne sezone u Zvezdi?

Ja sam se dogovorio da ostanem i da pravimo tu Zvezdu. Samo se nadam da će nas zaobići povrede. Evo sada se i Cvele povredio… Od ove sezone očekujem titulu, zašto da ne. Naravno, ne zanosimo se, idemo utakmicu po utakmicu, ali u svakoj utakmici idemo na pobedu. To je odlika pravih sportista. Ali, zašto ne bismo probali da napadnemo titulu? Kao što Partizan i Radnički žele titulu i nadaju joj se i mi isto imamo pravo da to činimo. Nećemo se predavati, sigurno!

MCZ: Koji broj patika nosiš?

Relativno mali za košarkaše . 45-46. Mislim da imam najmanju nogu u ekipi. Možda nosim veći broj od Filipa jedino (smeh)

MCZ:Hoćeš li od leta ponovo igrati sa Rakočevićem u Zvezdi? Jeste se možda čuli i pričali o tome?

Čuli smo se pre nekih mesec, mesec ipo dana, možda. Naravno da bih voleo ponovo da zaigram sa Igorom u ekipi. Svi znamo kakav je to igrač. Mislim da i kod njega postoji želja da završi karijeru u Zvezdi. Opet, konačna odluka je samo njegova…

MCZ:Kako je tvoja porodica – žena, ćerkica?

Dobro su, hvala Bogu. One su mi najveća podrška i oslonac. Posebno su to bile kroz ovaj težak period kada sam bio povređen.

MCZ:Omar Tomas nam je rekao da Nemanju zove ,,mladi D-Rouz„ a Andreju – ,,mladi Drizl„. Imaš li ti možda neki nadimak među igračima?

Hehe, dobar je Omar. Uf, nemam. Ne preferiram nadimke, pravo da ti kažem.

MCZ:Koliko planiraš da ostaneš, da li bi voleo da završiš karijeru u Zvezdi? Možeš li ukratko da nam opišeš ceo tvoj košarkaški put -igranje u Zvezdi, Fuenlabradi, FMP-u, ponovo u crveno – belom. Kako se to kaže, napravio si pun krug…

U Zvezdi mi je uvek najlepše. Što se mene tiče, ne moram uopšte da se mrdam, hehe. Prvi put u Zvezdi sam proveo 4 godine, iako sam imao ponude da idem ali sam produžavao čekajući tu titulu. Na kraju ipak nije došla… Imao sam želju baš da zaigram u španskoj ligi, dobra iskustva nosim odande, te godine je bio Pešić u Zvezdi. Druge sezone sam manje igrao u Feunlabradi. Promenio se i trener… posle me je Aca Petrović zvao u Zvezdu i tada sam mislio da je to to i da ćemo još onda napasti titulu. Međutim, to se nije desilo, i nakon lošeg iskustva u Turskoj završio sam u FMP-u, nakon razgovora sa Nebojšom Čovićem i ljudima iz uprave. Zaista su uslovi za rad bili fenomenalni. Kada se pokrenuo projekat sa Zvezdom, nisam razmišljao, već sam potpisao ugovor.

MCZ:Kako zakucavaš? Ne sećam se da sam te ikada video kako zakucavaš…

Eeee, onda nisi pratio sezonu 2001-2002 kako treba, hehe. Nemam neki običaj da zakucavam. Kada to činim, izvodim najnormalnije iz dvokoraka. Ne pravim egzibicije. Ali ako hoćete, pokušaću (smeh)

MCZ:Koga bi ti lično voleo za saigrača u Zvezdi? Može i mašta da radi (Džordan slobodno reci, ako hoćeš)

Hehe. Hajde, reći ću, osim Igora naravno, Darko (Miličić) . Svi znamo da je on veliki Zvezdaš i sjajan igrač, pa, eto, možda bih voleo da njega vidim u ekipi. Mada, voleo bih i sa Perom Antićem da igram, Gurketom (Milan Gurović) mada on je završio karijeru pa se to neće desiti.

A od stranaca?

Ko god dođe, dobrodošao je. Preferiram domaće Zadržao bih se na ovim imenima.

MCZ:Kakav je tvoj odnos sa mlađim, a kakav sa starijim saigračima? Da li možda posavetuješ nekad mlađe, a dobiješ savet od iskusnijih?

A da li možda nekad dobiješ savet od mlađih, a posavetuješ iskusnije iako ste vi ,,iskusniji“ takođe mladi momci ovako?

Heh, tačno. Pa ni ne delimo se mi u ekipi na mlađe i starije. Mi smo tim. Nemam ništa protiv ni da me posavetuje neko mlađi, niti neko od tih ,,iskusnijih“, što ti kažeš. Momci su svi sjajni. Ja, kad god mogu, pružiću savet nekom saigraču. Najmanji problem.

MCZ:Ako možeš, opiši nam ukratko celokupnu atmosferu u ekipi…

Sjajna. Momci su svi super. Zaista se fenomenalno slažemo.

MCZ:Da li imaš omiljenu sportsku marku i, ako nije problem, da nam kažeš koja je?

Imam. Ali hajde da ne reklamiramo

Po principu, neka plate pa može?

Ma da. Ali mislim da imaju dovoljno reklame i bez mene.

MCZ: 4 poraza ove sezone od Partizana, osim prve, sve utakmice su bile dosta neizvesne, šta je ono malo, po tebi što nam fali da pobedimo večitog rivala?

Vera u pobedu. Ali sve smo bliži i bliži. Samo se nadam da će nas povrede zaobići. Baš nismo imali sreće ove sezone sa tim. Bili smo blizu baš… ali siguran sam da će i ta pobeda doći!

- Ma pobedite u plej-ofu i sve zaboravljeno…

Znaš kako kažu, zadnja utakmica je ona koja se računa. Neka mi pobedimo u toj i sve super!

MCZ:Da li je istina ono što kažu – da je teže gledati utakmice kraj terena, nego igrati ih?

Ne mogu da ti opišem kakav je to osećaj. I ja sam čuo ranije te priče, ali dok ne doživiš, stvarno ne znaš. Mnogo, mnooogo je teže biti kraj terena i ne biti u mogućnosti da uđeš i pomogneš drugarima.

MCZ: Uvek si imao dobar učinak protiv Partizana, da li si imao dodatni motiv osim večitog rivaliteta?

Za mene je derbi više od utakmice. Tačno je da je najveća motivacija uvek protiv Partizana. Uvek je to poseban osećaj.

MCZ:Kakav je osećaj bio u punom Pioniru pred Delijama, protiv Bajerna?

Ako mi veruješ, tada sam bio u bolnici nakon operacije i bukvalno sam hteo da ustanem i dođem na meč, ali me nisu pustili. Hteo sam da umrem. Naježio sam se samo gledajući utakmicu na televiziji a mogu misliti kako su se tek osećali momci na parketu. Jedino što me pomalo teši jeste činjenica da sam imao tu privilegiju da igram pred punim Pionirom ranije…

MCZ:NBA ili evropska košarka? Da li pratiš NBA i da li imaš nekog idola?

Evropska košarka, definitivno. Nisam imao nikada nekog idola da kažem baš hoću da budem kao taj ili taj. Nešto približno? Bodiroga, Divac, Sale Đorđević i cela ona reprezentacija koja je osvojila sve što se osvojiti može.

- Kada smo već kod reprezentacije, da li si možda 2001. i 2002. kada je Kari bio selektor pomišljao da ćeš sarađivati sa njim?

Iskreno nisam, jer su se svi moji snovi tada ostvarivali pošto sam dolazio u Zvezdu.

- A kakav je osećaj raditi sa Karijem sada?

Stvarno je privilegija. Sarađivao sam i sa Mokom i Dudom i mnogim velikim imenima, ali stvarno je posebna čast i veliko zadovoljstvo raditi sa Koučom. On je doktor za košarku.

MCZ: Šta bi poručio našim čitaocima i navijačima Crvene zvezde?

Da budu strpljivi sa nama i da nas podrže. Znam da nije lako, ali siguran sam da sa ovim sistemom funkcionisanja ekipe i načinom rada i ta titula mora da dođe. Samo je pitanje vremena!

-Mi ti želimo da podigneš tu titulu…

Ma, hoću. Kao Paspalj `95. (smeh) Ma i ovaj rekord i ta lista top 10, sve je nebitno samo da uzmemo tu titulu! Menjao bih to za nju!!!

Mi smo ubeđeni u to. Hvala, Vuče legendo!
  • 0
КОНКРЕТАН РАЗЛОГ НЕ МОГУ НАВЕСТИ... ЈА ЗВЕЗДУ ЈЕДНОСТАВНО ВОЛИМ, А ОНАЈ КО ЈЕ НЕ ВОЛИ КАО ЈА, ТО НИКАДА НЕЋЕ МОЋИ ДА СХВАТИ!

#14 no name

no name

KGB Warrant Officer

• Members
  • 2,694 posts

Posted 29 May 2012 - 09:25 PM

Au prelepo je bilo danas u Pioniru :D Kako je lepo videti opet punu halu :applause:
  • 2

#15 gr1cko

gr1cko

KGB Sergeant

• Members
  • 315 posts
  • LocationGYM

Posted 30 May 2012 - 11:20 AM

Одлично навијање токom целе утакмице и добар одабир песама. Звиждање на противничке нападе кад се ломила утакмица је решило утакмицу.

"Док Цигани теби певају,
други само Север гледају,
и не могу да разумеју,
како ствари овде настају.

Покушаће и они сутра,
али то је само копија,
јадна ли је ова Србија,
колико је пуно комплекса.

Нананананна..."

Edited by gr1cko, 30 May 2012 - 11:24 AM.

• 0
КОНКРЕТАН РАЗЛОГ НЕ МОГУ НАВЕСТИ... ЈА ЗВЕЗДУ ЈЕДНОСТАВНО ВОЛИМ, А ОНАЈ КО ЈЕ НЕ ВОЛИ КАО ЈА, ТО НИКАДА НЕЋЕ МОЋИ ДА СХВАТИ!

#16 CREEEPZOR

CREEEPZOR

I'm ALEKSANDAR, bitch

• Moderators Help
  • 3,064 posts
  • LocationBar

Posted 30 May 2012 - 07:57 PM

• 0

#17 gr1cko

gr1cko

KGB Sergeant

• Members
  • 315 posts
  • LocationGYM

Posted 31 May 2012 - 10:16 PM

Позив на фер-плеј из КК-а
Posted Image

Одлучујућа утакмица за пласман у финале плеј – офа између Радничког и Црвене звезде ДИВА побудила је огромно интересовање. Важност меча је велика, али све то не би требало да се одрази на фер и спортско понашање свих актера:

- Позивамо све навијаче Црвене звезде да и у Крагујевцу покажу високу културу навијања као што је то био случај на другој утакмици полуфиналне серије плеј – офа у Пиониру. Атмосфера са те утакмице је модел најбољег кошаркашког амбијента на свету и такав ниво желимо да имамо и у будуће. Подсећам да је све протекло без и најмањег инцидента и било каквих погрдних повика са трибина. Зато још једном позивам све присталице црвено – белих да навијају у духу фер – плеја, да бодре свој тим и поштују противника, а сигуран сам да ће им се кошаркаши Звезде одужити великом борбеношћу – рекао је директор Црвене звезде ДИВА Давор Ристовић и додао:

- Очекујем да ће и сви остали актери показати висок ниво спортске културе и професионализма и да ћемо у петак уживати у врхунској кошаркашкој представи.
  • 0

#18 gr1cko

gr1cko

KGB Sergeant

• Members
  • 315 posts
  • LocationGYM

Posted 03 June 2012 - 02:30 PM

После прошлогодишњег дебакла и ужасне сезоне, у којој су доминирала негативна расположења међу навијачима, ове године се ситуација променила из корена! Поред промена у свим структурама клуба, дошло је и до спајања играчког кадра, односно најбољих из обе екипе, не рачунајући играче који су напустили клуб пре истека сезоне. Не баш успешна сезона у Суперлиги, учешће у финалу Купа Кораћа и 3 пораза од највећег ривала нису успели да униште огромну количину оптимизма код присталица црвено-белих. Рекапитулацију сезоне завршћемо причом да и нису баш најбоље одиграли регуларни део Суперлиге, док смо у полуфиналу показали невероватно борбеност и енергију и заслужено се пласирали у велико финале.
Posted Image
Наш ривал у финалу националног првенства биће и наш највећи и најомраженији противник, екипа Партизана. Они генерално могу да буду задовољни сезоном, иако су до сада освојили само Куп Кораћа. Опет су на пола сезоне мењали Американца на месту организатора игре, али сада можемо чак причати да су направили и грешку са обзиром на партије Лоа и Џејмса у последње време. Регуларни део Суперлиге су завршили на првом месту, губили су по једном у Новом Саду и Крагујевцу, а победили у свих осталих 12 утакмица. У полуфиналу плеј-офа без много муке савладали су Војводину, која је нешто јачи отпор пружила само у првом полувремену друге утакмице игране у Новом Саду.

И поред бројних прича да губи поверење управе и да му се смеши отказ, тренер екипе је и даље Влада Јовановић. Играчки кадар осим промене на плеју, није претрпео веће промене током сезоне. Финалну серију ће због повреде пропустити само центар Рашко Катић, док су остали сви спремни. Плејмејкер је Доминик Џејмс, који се поред неколико добрих игара, дефинитивно није добро снашао у Србији. Краси га брзина и добар осећај за асистенцију, у шуту не претставља ама баш никакву опасност; његова алтернатива је Петар Божић, док повремено то месту заузме и Данило Анђушић. Спољна линија је доста јака, ту су већ поменути Анђушић, па онда и Милосављевић, па искусни Душан Кецман, "радилица" Марко Чакаревић и резервиста, који игра све боље, Давис Бертранс. Своје минута тешко може очекивати млади Богдан Богдановић.

Велика предност Партизана је квалитет шута крилних центара. Милан Мачван и Владимир Лучић имају добру сезону иза себе, играју константно добро. Мачван не бежи од одговорности, када се ломи утакмица узеће без проблема лопту, има велико самопоуздање. Центарска линија је додатно ослабљена изостантком Катића, док Радуљица не игра константно добро ове сезоне, а дефинитивно му не пријају ни дуели против Петра Поповића. Упражњено место резервног центра и велика улога у овом финалу, пала је на младог Немању Бешовића.

Финална серија почиње 5. јуна у утакмицу у којој ће домаћин бити наш "вечити ривал". Друга утакмица је на програму 8. јуна у којој ће предност домаћег терена имати Црвена звезда, потом опет Партизан домаћин 12. јуна, а у евентуалној четвртој утакмици 15. јуна домаћин ће бити наша екипа. Пета утакмица, ако до ње дође, играће се пред навијачима Партизана 18. јуна.

Вреди намопенути и да су кренуле приче да ће због одбојкашке Евролиге, само прве две утакмице финала бити одигране у "Пиониру", а остале у "Хали спортова" и дворани у "Железнику".
  • 0

#19 guca

guca

Narodni Heroj

• CS Alfa Admins
  • 3,671 posts
  • LocationСењак,Београд,Србија

Posted 09 August 2012 - 06:47 PM

Vratio se Rakocevic, koja ljudina odrzao je rec!
  • 0
"...ALI ONI TUGUJU,ONI SE DRZE ZA KOSE,ZA GLAVE..."

#20 Oi!

Oi!

KGB Captain

• Global Moderators
  • 5,577 posts
  • LocationState of Exit

Posted 03 December 2012 - 04:35 PM

Deseta Zvezdina pobeda u nizu, i Široki nemoćan pred crveno-belima

Košarkaši Crvene zvede nalaze se u nezaustavljivoj seriji, pošto su pobedom nad Širokim 69:57 (20:15, 13:15, 19:14, 17:13) došli do 10. trijumfa u nizu, pred nešto više od 6.000 gledalaca u Pioniru u okviru 11. kola ABA lige.

Posted Image

Prvih pet minuta obeležila je smušena igra na obe strane i ukupno osam poena (4:4), a uspavanku je prekinuo Majkl Skot moćnim zakucavanjem na asistenciju Nelsona čime je pokrenuo mini seriju od 6:0.

Posted Image

Stečenu prednost Zvezda je sačuvala do kraja prve četvrtine koju je okončala rezultatom 20:15, a najviše problema joj je pravio Šutalo koji je ubacio više od pola poena svog tima, a sa šest u nizu nije dozvolio crveno-belima da se odlepe.

Drugu deonicu je Zvezda otvorila u svom prepoznatljivom stilu, nametnula svoj tima i počela da melje rivala. Široki je bio bez koš čak četiri minuta, Braun je dominirao u skoku, a crveno-beli su pogađali iz napada u napad.

Cvetković je uneo živost u igru, a Savović pogodio trojku za prvu dvocifrenu prednost domaćina koji su serijom 9:0 pobegla na 29:15. Usledio je veliki pad u Zvedinoj igri koji nije prekinuo ni tajm-aut Vlade Vukoičića.

Pokušao je mladi trener da razmrda svoje igrače, ali više od četiri minuta nije bilo koša za ekipu sa Malog Kalemegdana, što Široki nije u potpunosti iskoristio. Postigao je sedam poena za to vreme i prepolovio zaostatak, da bi Rakočević nakon prepoznatljivog naskoka prekinuo crnu seriju, što mu je bio jedini koš na meču!

Posted Image

Gosti su bili daleko bolji do odlaska na odmor, pa su sa 31:22 prišli na samo "-3" prilikom odlaska na odmor - 33:30.

Trojkaški obračuna početku treće četvrtine doneo je izjednačenje. Skot je pogodio jednom iza linije 6,75, a Šutalo dva puta pa je na semaforu pisalo 36:36. Ipak, na scenu je stupio fenomenalni Subotić koji nije dozvolio Širokom da pređe u vođstvo nanizavši sedam poena.

Krilni centar je nosio Zvezdu do prednosti od 43:40, a Radivojević trojkom i asistencijom za Brauna odveo crveno-bele na "+10" (52:42). Poslednja deonica protekla je u dominaciji domaćina, koju Široki nijednom u tih 10 minuta nije uspeo da ugrozi. Sve je bilo jasno kada je Skot pogodio trojku i odveo Zvezdu na 65:51, pa su crveno-beli do kraja rutinski priveli meč u svoju korist.

Posted Image

Najbolji u redovima pobednika bili su Elton Braun sa 12, Boris Savović sa 11 i Majkl Skot sa poenom manje, a odličnu mini rolu imao je i Subotić sa devet poena, koji je u trećoj četvrtini nosio svoj tim.

Kod Širokog bolji od ostalih bili su Planinić sa 22 i Šutalo sa 18 koševa.

blic.rs

Odlična forma Zvezde posle katastrofalnog početka sezone, čestitam! ;)
  • 0
# RF