Jump to content


Photo

Vuković: Čuda se dešavaju, bojim se da ne porastu apetiti


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 Oi!

Oi!

    KGB Captain

  • Global Moderators
  • 5,577 posts
  • LocationState of Exit

Posted 09 April 2012 - 12:47 PM

Rukometaši Srbije počeli su da ostvaruju kontinuitet igranja na velikm takmičenjima i to je u ovom trenutku najvažnije, izjavio je posle plasmana na Olimpijske igre u Londonu selektor našeg tima Veselin Vuković.

Posted Image

"Zadovoljan sam, jer ćemo posle prvenstva Evrope igrati i na Olimpijskim igrama, a potom i na prvenstvu sveta naredne godine. Sada se samo plašim da ne porastu apetiti, pa da se očekuje da na svim takmičenjima osvajamo medalju. Ipak, videli ste večeras da se uz malo sreće čuda dešavaju", rekao je Vuković.

Zadovoljan je bio i generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković, koji je sa Vukovićem gledao utakmicu Španija - Poljska, od čijeg ishoda je zavisilo da ćemo igrati u Londonu.

"Posle ovakve utakmice moram da budem srećan. Bojali smo se kako će Španija odigrati, ali su i ovog puta pokazali da su pravi i veliki. Igrali su pošteno do kraja. Ovo je velika stvar za srpski rukomet", rekao je Đurković.

Rukometna reprezentacija Srbije će prvi put učestvovati na Olimpijskim igrama. U Sidneju 2000. godine selekcija SR Jugoslavije je osvojila četvrto mesto.

Po završetku kvalifikacionih turnira određeni su "šeširi" za olimpijski turnir.

Prvi šešir: Francuska i Španija, Drugi šešir: Švedska i Hrvatska, Treći šešir: Srbija i Mađarska, Četvrti šešir: Island i Velika Britanija, Peti šešir: Danska i Argentina i Šesti šešir: Koreja i Tunis.

Žreb će biti održan 30. maja.

blic.rs
  • 0
# RF