Jump to content


Photo

"Parada" - filmski hit u Francuskoj


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 MoZZga.bez!

MoZZga.bez!

    KGB Staff Sergeant

  • CS Alfa Admins
  • 922 posts
  • LocationPancevo

Posted 24 January 2013 - 02:27 PM

Film reditelja i scenariste Srđana Dragojevića nedavno je počeo da se prikazuje u Francuskoj i samo tokom prvog vikenda videlo ga je oko 21.500 gledalaca u 45 bioskopskih dvorana.

Posted Image

Zbog velikog interesovanja publike, u drugoj nedelji prikazivanja uvedeno je još 12 dodatnih sala, tako da će film moći da se pogleda u 57 dvorana širom Francuske.

Tome je doprinela i dobra marketinška kampanja, u okviru koje je "ceo Pariz oblepljen posterima filma, o njemu se govorilo u najgledanijoj emisiji na francuskoj televiziji 'On n'est pas couché' koju prati oko 20 miliona ljudi, poznati francuski pisac Frederik Begbede je pisao kolumnu o filmu...".

"Posle izuzetnih distribucija, u do sada sedam evropskih zemalja, dobar start u Francuskoj nije veliko iznenađenje, ali svakako jeste ovako dobar rezultat posle prvog vikenda prikazivanja koji, prema proceni distributera obećava blizu 100.000 gledalaca u fransuskim bioskopima. Mislim da bi ovo mogao a bude i dobar podstrek našoj državi da podržava i srpske filmove koji dobro komuniciraju sa bioskopskom publikom u Evropi", izjavio je Dragojević.

On kaže da se ispostavilo da je "Parada" i festivalski film jer je do sada dobio 19 nagrada na međunarodnim festivalima, ali i repertoarski film koji je prodat u 28 zemalja.

"To nije česta kombinacija, ali je paradoksalno da se takvi projekti kod nas zaustavljaju već na nivou komisija Filmskog centra koje najčešće nemaju razumevanja za projekte koji mogu da nađu put do srca publike", rekao je Dragojević.

(MONDO)
  • 0