Jump to content


Pravilnik Foruma

Datum poslednje izmene: 17.02.2010

Dobrodošli na KGB e-Sports forum.

Da biste kao član učestvovali u radu foruma, morate se pridržavati pravila foruma. U slučaju ne poštovanja pravila foruma i kršenja istih, član dobija kaznu adekvatnu prekršaju, koja može biti pisano upozorenje, warn, vremenski ban ili permanent ban.

1. Prvo i osnovno što treba da uradite kao novi član naše zajednice jeste da se predstavite ostalim članovima foruma tako što ćete postaviti, tačnije otvoriti temu o sebi u OVOJ sobi foruma.

2. Zabranjeno je spamovanje, floodovanje, "budženje" postova i bumpovanje topica, osim na delovima foruma gde je to po pravilniku dozvoljeno (SPAM Headquarters).

Na teme odgovarajte sa nekim smislom.

Strogo je zabranjena bilo kakva diskusija vezana za političku scenu.

Moderatori imaju svako pravo da obrišu postove za koje misle da nemaju smisao ili poentu.

Prilikom postavljanja nove teme dobro procenite u koji forum ćete je postaviti i proverite da li slična tema već postoji negde na forumu, kako ne bi došlo do dupliranja tema.

3. Zabranjeno je vređanje drugih članova i pretnja istim. Sve nesuglasice rešite na PM ili van foruma. Za kršenje ove stavke pravilnika možete dobiti permanenti ban.

4. Zabranjeno je postavljanje bilo kakvih uvredljivih slika i drugog materijala koji nema veze sa sadržajem podforuma, topica ili slično. Takođe je zabranjeno kačenje "strašilica", odnosno klipova ili animacija koji imaju svrhu plašenja gledaoca, naravno bez dodatnog objašnjenja o kakvom se zapravo sadržaju radi.

5. Zabranjeno je reklamiranje drugih servera i foruma koji obrađuju istu oblast kao ovaj, osim ako administrator servera, ujedno i foruma ne pristane na razmenu informacija.

Zabranjeno je reklamiranje bilo kakvih maloprodajnih objekata koji se bave prodajom hardware-a ili software-a. Takođe je zabranjena bilo koja druga vrsta reklame, osim ako moderator dozvoli reklamiranje.

6. Na forumu je zabranjeno korišćenje psovki ili bilo kakvih drugih vulgarnih izraza. Ukoliko želite nekoga ili nešto da kritikujete, to možete sasvim lepo i kulturno uraditi i bez nepotrebnih psovki, ujedno i provokacija.

7. U skladu sa prethodnom tačkom, zabranjeno je vređanje drugih članova foruma kao i vređanje na verskoj i nacionalnoj osnovi.

8. Zabranjen je bilo kakav porno ili warez sadržaj u temama kao i postavljanje linkova koji vode do takvog sadržaja.

9. Dozvoljene su teme koje opisuju rad i podešavanja raznih p2p i sličnih programa, ali ne i teme u kojima se dele infomacije o čvorištima, krekovanim serverima i drugim izvorima.

10. Dozvoljeno je postavljanje Malih Oglasa. Ako nešto prodajete obavezno navedite stanje robe, po mogućnosti slika proizvoda, naznake da li postoji garancija ili ne. KGB-HQ forum ne snosi posledice za bilo kakvu transakciju između korisnika foruma.

11. Alternativni nalozi tj. altovi su zabranjeni. Moderatori zadržavaju sva prava da obrišu, banuju ili da spoje alternativne naloge sa primarnim nalogom. Moderatori takodje mogu da dodele kaznu u vidu warn-ova primarnom nalogu člana foruma za koga se utvrdi da poseduje jedan ili više alternativnih naloga.

Oni članovi koji se ne budu pridržavali navedenih pravila biće adekvatno sankcionisani.

Poštovanje pravilnika je obavezno, kao i poštovanje svih članova koji dolaze na forum da bi učestvovali u zanimljivim diskusijama i kako bi neometano mogli da saznaju informacije koje su im potrebne.

Sa poštovanjem KGB team.